-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12743 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

بازگشت از توبه چه حكمي دارد؟



شكي نيست كه توبه به معناي عزم بر ترك گناه و معصيت است، حال اگر واقعاً توبه نمود وليكن مجدداً به گناه آلوده شد، واجب است باز توبه كند.در روايت داريم كه اگر كسي واقعاً توبه نمايد خداوند او را خواهد بخشيد. امام باقر ع مي فرمايند: هر زماني كه مؤمن به استغفار و توبه بازگردد، خداوند نيز به آمرزش او باز مي گردد و بيترديد خداوند آمرزنده و مهربان است توبه او را مي پذيرد و از كردارهاي بد در مي گذرد، پس مبادا تو مؤمنان را از رحمت خدا دور سازي اما چنين حالتي (شكستن توبه) در انسان نشان از بيماري دل و قلب است كه بايد آن را درمان نمود.

در مورد نحوة عملي كردن توبه بايد گفت كه اگر مورد خاصي است كه انسان به آن آلوده شده، بايد راه حل ترك آن مورد خاص را بررسي كرد، ولي بصورت كلي براي ترك گناه بايد ضمن تقويت باور و اعتقاد قلبي، خود را به ابزار و وسايل مختلف، از در معرض قرار گرفتن گناه حفظ نمود و در كنار آن با توسل به ذات احديت و ائمه معصومين عليهمالسلام از آنها استمداد طلبيد و كمك خواست.

نكته قابل توجه در غلبه پيدا نمودن بر هوي و هوس آن است كه هم بصورت علمي و معرفتي بايد مجاهدت نمود تا آگاهي روز افزون به حقايق ديني، انگيزه مبارزه و مقاومت را افزايش دهد و هم قوت و نيروي مقابله و ايستادگي را در تحصيل مهارتهاي عملي تقويت نمود تا عملاً در مقابله با گناهان قوت ايستادگي افزايش يابد. همانطور كه جسم آدمي جهت نيرومند شدن به تمرينات مستمر نيازمند است و به ورزش رو مي آورد و پس از مدت چند ماه يا چند سال قادر به انجام كارهايي مي شود كه نيروي جسماني او در گذشته به هيچ صورت بر انجام آن كافي نبود. در تمرينات روحي و ازدياد قوت آن، مبارزه با تمايلات نفساني در برنامه اي مستمر به روح انسان قوت مي بخشد.

از جمله برنامه هاي پيشنهادي به شما مي توان به موارد زير اشاره كرد؛

الف ـ روزه گرفتن جهت بالابردن روحيه تقوي به فرموده خداوند متعال: لعلكم تتقون

ب ـ انجام دادن عبادتهاي مستحبي از جمله نافله هاي شبانه روج ـ كلو في بعض بطنكم مقداري از آنچه را كه مايليد برخوردنش، نخوريد.

خ ـ بطور كلي معامله به ضد يا عمل برخلاف خواست نفس، نيروي ملكوتي روح را افزايش داده، سبب دميدن روح تقوي در روح انسان خواهد شد.

در پايان بايد سفارش كنم تضرع در پيشگاه خداوند و توسل به ائمه عليهم السلام بايد در سرلوحه كار قرار گيرد.

با آرزوي موفقيت براي شما و التماس دعا.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.